20 Ιουνίου, 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ - ΤΙ ΑΝΑΦΈΡΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΊΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΆ ΠΑΡΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ καλεί τους δημότες, φορείς και συλλόγους στο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 23 Ιουνίου ώρα 20:00 στην ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την παραχώρηση άδειας εγκατάστασης 162/2015 από την ΡΑΕ στην εταιρία VOLTERRA A.E. για το Αιολικό Πάρκο. Την ενημέρωση θα την κάνει ο εκπρόσωπος της εταιρίας που έχει κληθεί για το σκοπό αυτό.


Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι αναφέρει η εταιρεία volterra στην σελίδα της για τα Αιολικά Πάρκα:
Τα αιολικά πάρκα είναι οργανωμένες εγκαταστάσεις με ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα όπου εκμεταλλεύονται την ενέργεια που παράγεται μέσω του πνέοντος ανέμου. Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται “ήπια μορφή ενέργειας” και περιλαμβάνεται στις “καθαρές” πηγές, όπως συνηθίζονται να λέγονται οι πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ή δεν προκαλούν ρύπους.
Η αιολική ενέργεια αποτελεί σήμερα μια ελκυστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροπαραγωγής. Το «καύσιμο» είναι άφθονο, αποκεντρωμένο και δωρεάν. Δεν εκλύονται αέρια και άλλοι ρύποι, και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μικρές σε σύγκριση με τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής από συμβατικά καύσιμα. Επίσης, τα οικονομικά οφέλη μιας περιοχής από την ανάπτυξη της αιολικής βιομηχανίας είναι αξιοσημείωτα.