21 Ιουνίου, 2016

Σαμοθράκη – Έγινε η συνάντηση για τη συγκοινωνία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση των Επιχειρηματιών της Σαμοθράκης με την παρουσία του Δημάρχου Θ. Βίτσα, των βουλευτών Έβρου κ.κ. Γκαρά , Ρίζου και Δημοσχάκη, του προέδρου του I Λιμενικού Ταμείου Αλεξ/πολης κ. Δούκα, καθώς επίσης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου με τον αντιπρόεδρό του.


Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ήταν ικανοποιητική και ο διάλογος χρήσιμος, ειλικρινής και ελπιδοφόρος.

Οι προβληματισμοί,  οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις καταγράφηκαν από τον σύλλογο και θα γίνουν κείμενο που θα αξιοποιηθεί άμεσα.

Η γενικότερη εκτίμηση που προέκυψε από τις τοποθετήσεις, ήταν ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και η σοβαρότητα που το αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα δεν ήταν η δέουσα.

Σίγουρα η συγκοινωνία δεν είναι υπόθεση μόνο των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων ούτε αφορά μόνο την Σαμοθράκη.


Θα πρέπει λοιπόν να γίνει άμεσα μια νέα μεγαλύτερη συνάντηση με πρωτοβουλία αυτήν την φορά του Δήμαρχου Σαμοθράκης, που να συμμετέχουν σ΄ αυτήν εκτός από τους κατοίκους της και  κοινωνικοί, οικονομικοί και πολιτικοί φορείς και παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, με ζητούμενα, την χάραξη ενός άμεσου προγράμματος δράσης με συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης, καθώς επίσης  και ενός μακροχρόνιου, που να είναι ενταγμένο μέσα στο όραμα για μια Σαμοθάκη με συγκοινωνία αντίστοιχη του παγκοσμίως γνωστού ονόματός της, μια συγκοινωνία που να συντελεί στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σπιτάλας Βασίλης

faros-24.gr