Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

18 Απριλίου, 2018

Με την τεχνολογία διαχείρηση γεωργικών μηχανημάτων και μελισσιών από μακριά.

Σύστημα διαχείρισης στόλου γεωργικών μηχανημάτων με φωνητικές οδηγίες
Σύστημα φωνητικής διαχείρισης γεωργικών μηχανημάτων απο Έλληνες για Έλληνες

Εφτασε, πλέον, η εποχή στην Ελλάδα που ο αγρότης έχει τη δυνατότητα να αποφύγει τη χειρωνακτική λειτουργία των γεωργικών οχημάτων του, δίνοντας τις εντολές μέσω φωνητικών οδηγιών. Το σύστημα V-AgriFleet, που έχει αναπτυχθεί σε περιβάλλον Android και λειτουργεί είτε σε κινητά τηλέφωνα είτε σε tablets, είναι μια εφαρμογή διαχείρισης στόλου γεωργικών μηχανημάτων για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των διάφορων οχημάτων και μηχανημάτων που εκτελούν ομαδικά μια γεωργική εργασία, όπως για παράδειγμα η εργασία συγκομιδής και μεταφοράς του καρπού (σιτηρών, βαμβακιού κ.ά.).


Ο Διονύσης Μπόχτης, διευθυντής Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ), Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συστήματος, αναφέρει στην «Ύπαιθρο Χώρα» πως «η βάση του συστήματος είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με την εφαρμογή μέσω φωνητικών εντολών, γεγονός που αποδεσμεύει τους χειριστές από τη χειρωνακτική αλληλεπίδραση με το σύστημα. Δίνει στον χειριστή τη δυνατότητα πλήρους επικοινωνίας με το σύστημα στο οποίο μπορεί είτε να παρέχει πληροφορίες απαραίτητες στους άλλους χειριστές και στον διαχειριστή της εργασίας, είτε να ζητήσει πληροφορίες από αυτό, μόνο με τη χρήση της φωνής του».

Πως εφαρμόζεται;
Σε μια λειτουργία συγκομιδής, για παράδειγμα, μας ενημερώνει ο κ. Μπόχτης, ο χειριστής της μηχανής συλλογής μπορεί να εντοπίσει στον χάρτη τη θέση του επιλεγμένου φορτηγού μεταφοράς του καρπού, να ενημερωθεί για την κατάσταση λειτουργίας του (για παράδειγμα, εάν ταξιδεύει προς την αποθήκη ή προς τον αγρό, εάν μεταφέρει φορτίο ή είναι άδειο, ή ακόμη εάν έχει υποστεί κάποια βλάβη). Όταν ο χειριστής πει απλά «Εντοπισμός – Φορτηγό 2», η εφαρμογή θα φορτώσει τη θέση του αντίστοιχου φορτηγού στον χάρτη και, χρησιμοποιώντας πρόσθετες φωνητικές εντολές, μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα της επιχειρησιακής και λειτουργικής του κατάστασης. Ομοίως, όταν ο χειριστής ενός φορτηγού πει «Εμφάνιση – Αγρός 3», η εφαρμογή θα μεγεθύνει τον συγκεκριμένο αγρό και όταν ο χρήστης στη συνέχεια πει «πλοήγηση» η εφαρμογή θα πλοηγήσει το συγκεκριμένο φορτηγό στον συγκεκριμένο αγρό. Κατά τη διάρκεια των διάφορων γεγονότων της εργασίας (π.χ. ολοκλήρωση φόρτωσης κ.λπ.), κάθε χειριστής παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες (με φωνητικές εντολές), όπως για παράδειγμα εάν έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή σε κάποιον αγρό, εάν ένα φορτηγό έχει γεμίσει ή εάν είναι διαθέσιμο. 

Καινοτομία
«Η καινοτομία του συστήματος βασίζεται στη δυνατότητα χρήσης του συστήματος ανεξαρτήτως τύπου μηχανήματος και κατασκευαστικής εταιρείας», τονίζει ο κ. Μπόχτης. Το V-AgriFleet δίνει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γεωργικών μηχανημάτων διάφορων κατασκευαστών, όπου η «επικοινωνία» μεταξύ των πληροφοριακών τους συστημάτων είναι αδύνατη. Πέρα από αυτό, ελαχιστοποιεί το κόστος των εργασιών λόγω της βελτιστοποίησης των κινήσεων όλων των μηχανημάτων, καθώς και την εξάλειψη των «νεκρών χρόνων» (διακοπή λειτουργίας κάποιου μηχανήματος), που προκύπτουν από την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού της εργασίας, καθώς και από την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των μηχανημάτων.

Η εφαρμογή V-AgriFleet αναπτύχθηκε από την εταιρεία MLS σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών, με τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος FR
Διαχειριστείτε καλύτερα τα µελίσσια σας από… μακριάACTALS.
Αύξηση της απόδοσης και της παραγωγής μελιού, μείωση εξόδων μετακινήσεων, διαχείριση αποθεμάτων μελιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καλύτερη διαχείριση και σχεδιασμός των επιθεωρήσεων είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον μελισσοκόμο το σύστημα ευφυούς μελισσοκομίας Beezon.

Μια ομάδα πέντε ατόμων με πολυετή εμπειρία στη μελισσοκομία, αλλά και στην τεχνολογία, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να δημιουργήσει μια μελισσοκομική ζυγαριά απομακρυσμένης παρακολούθησης, με σκοπό την αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας του μελισσιού.

Ο Γιάννης Σοκιανός, μελισσοκόμος και συνιδρυτής του Beezon, αναφέρει στην «Ύπαιθρο Χώρα» πως «η μελισσοκομική ζυγαριά είναι ένα εξωτερικό προϊόν που μπαίνει σε μια κυψέλη, εγκαθίσταται σε μια νομή και, στη συνέχεια, είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τον χρήστη μέσω τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Το κυριότερο ζήτημα που έρχεται να λύσει το συγκεκριμένο σύστημα είναι πως επαγγελματίες και ερασιτέχνες υποχρεούνται να ασκήσουν νομαδική μελισσοκομία, επιδιώκοντας την αύξηση της παραγωγής, η οποία βασίζεται σε προηγούμενες εμπειρίες και αμοιβαίες ενημερώσεις μεταξύ συναδέλφων. Πλέον, με την ύπαρξη κάποιων μελισσιών-δεικτών και με τη χρήση της ζυγαριάς, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πώς αλληλοεπιδρά το μελίσσι με το εξωτερικό του περιβάλλον, πότε ξεκινάει μία νομή, τη διάρκειά της από τη στιγμή που παραμένει το μελίσσι στη συγκεκριμένη νομή και το πέρας. Διότι ο μελισσοκόμος θέλει να γνωρίζει πότε τελειώνει για να πάει να τρυγήσει, ή να μεταφέρει τα μελίσσια του σε άλλη νομή, ή πίσω στο μελισσοκομείο του».

Οφέλη
Στόχος της μελισσοκομικής ζυγαριάς, όπως αναφέρει ο κ. Σοκιανός, είναι η απλή και αποτελεσματική απομακρυσμένη διαχείριση του μελισσοκομείου με οφέλη, όπως η αύξηση της απόδοσης και της παραγωγής μελιού μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης έναρξης και αποπεράτωσης μιας νομής. «Χρησιμοποιώντας μελίσσια-δείκτες, μπορούμε μέσω του συστήματος να αξιολογήσουμε τη δυναμική μιας νεκταροέκκρισης/μελιτοέκκρισης, ώστε να μεταφέρουμε μελίσσια, να τα τρυγήσουμε και, τέλος, να τα απομακρύνουμε σε νέα τοποθεσία». Επίσης, στα οφέλη ανήκουν η μείωση εξόδων μετακινήσεων. Μέσω του απομακρυσμένου ελέγχου της κατάστασης της μελισσιών, περιορίζεται η ανάγκη τακτικών επιθεωρήσεων. Επίσης, η μείωση συχνών επιθεωρήσεων επιφέρει λιγότερο στρες στα μελίσσια και, κατ’ επέκταση, περισσότερα αποθέματα μελιού. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης αποθεμάτων μελιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και συμπληρωματικής τροφοδότησης, όταν είναι αναγκαία, και περιορισμό των απωλειών λόγω πείνας.

Επικοινωνία με τον χρήστη
Το σύστημα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάλογα με τη μέθοδο αποστολής των μετρήσεων (SMS/ΙΝΤΕΡΝΕΤ) και την απεικόνισή τους. Στην SMS έκδοση, οι μετρήσεις αποστέλλονται περιοδικά μέσω SMS σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα, όπου αποτυπώνονται οι τρέχουσες παράμετροι της κυψέλης, όπως η ημερήσια μεταβολή βάρους, η εσωτερική θερμοκρασία της κυψέλης, καθώς και η θερμοκρασία και η υγρασία του περιβάλλοντος.

Η GPRS έκδοση βασίζεται στις αρχές της μελισσοκομίας ακριβείας αξιοποιώντας ΙοΤ τεχνολογία (Internet Of Things), που επιτρέπει τη συνεχή συλλογή δεδομένων σχετιζόμενων με το μελίσσι-δείκτη και το πώς αλληλοεπιδρά με το εξωτερικό περιβάλλον όλο το εικοσιτετράωρο. Μέσω της συνεχούς απομακρυσμένης επόπτευσης, πλέον, μπορεί να αποτυπώνεται η δυναμική ενός μελισσιού σε μία και να παρέχονται στον μελισσοκόμο πληροφορίες, όπως:

Οι ώρες έναρξης και η διάρκεια που το μελίσσι δουλεύει μέσα στην ημέρα.
Η καταγραφή μέγιστων αποδόσεων σε συνάρτηση με τις εξωτερικές συνθήκες.
Η εκτίμηση του πλήθους των συλλεκτριών μελισσών.
Η καταγραφή των ενεργειακών αναγκών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η έγκαιρη ενημέρωση απώλειας βάρους λόγω ενδεχόμενης σμηνουργίας.
ypaithros.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr