04 Μαΐου, 2017

Συγχαρητήρια για το "Ευλαβικό Συναξάριο Αγιων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης"

Την παραμονή της εορτής των 5 Νεομαρτύρων παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης"Νικόλαος Φαρδύς" το βιβλίο "Ευλαβικό Συναξάριο Αγιων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης". 

Το βιβλιάριο αυτό το αγόρασα (5€) και εγώ την περασμένη Κυριακή από την εκκλησία της Παναγίας Καμαριώτισσας.

Γράφω λοιπόν αυτό το άρθρο για να συγχαρώ τους εμπνευστες, τους συγγραφείς και όλους όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικού έργου. Ήταν κάτι που έλειπε και χρειάζονταν. 
Είναι ευκολοδιάβαστο, κατανοητό και άκρως κατατοπιστικό για τον βίο, το μαρτύριο και ότι σχετίζεται με τους 5 Νεομάρτυρες. 
Συγχαρητήρια στους ιερείς του νησιού και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο που είχαν την ιδέα αυτού του εγχειρήματος, αλλά και στον Σαμοθρακίτη ιερέα πάτερ Δημήτριο Χατέλο που με την βοήθεια του συντοπίτη μας φιλολόγου Κώστα Βότσου συνέγραψαν το συναξάριο. Άξιος ο μισθός τους και οι Άγιοι μας να τους βοηθάνε που εργάστηκαν για Αυτούς.
Το αντίτιμο των 5€ είναι πολύ οικονομικό και αξίζει κάθε Σαμοθρακίτης και όχι μόνο, να το καταβάλλει για να πάρει αυτό το έργο, να το διαβάσει και να το βάλει στην βιβλιοθήκη του.