Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

17 Απριλίου, 2016

Επίτιμος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΕπίτιμος διδάκτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κομοτηνή.

Στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής όπου έλαβε χώρα η τελετή αναγόρευσης του Μακαριωτάτου σε επίτιμο διδάκτορα, παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Αλεξανδρυπόλεως κ. Άνθιμος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος και ο οικείος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, οι Πρυτανικές Αρχές, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, των Δικαστικών Αρχών, Συλλόγων και Φορέων, καθηγητές, φοιτητές, καθώς και πλήθος κόσμου.

Τον κ. Ιερώνυμο προσφώνησε ο πρύτανης του ΔΠΘ, κ. Αθανάσιος Καραμπίνης που χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο ως «πρωτοπόρο της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα με ανυπολόγιστα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στον τομέα της προστασίας των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την κρίση, των προσφύγων και των μεταναστών».

Ο κ. Καραμπίνης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει το ΔΠΘ, 41 χρόνια μετά την δημιουργία του, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς. Ο ίδιος σημείωσε ότι «παρά την οικονομική κρίση το ΔΠΘ υλοποιεί το όραμά του αναπτύσσοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και συμβάλλοντας εκτός από την εκπαιδευτική και πνευματική του δράση, στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Θράκης με διεθνείς συνεργασίες που δικαιώνουν τον ρόλο για τον όποιο δημιουργήθηκε».

«Το ΔΠΘ δεν ζητάει ανταλλάγματα από την πολιτεία για την θέση του και την δράση του παρά μόνο να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τα πανεπιστήμια του κέντρου», τόνισε ο κ. Καραμπίνης.

Τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε στην συνέχεια ο κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθηγητής Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, ενώ εκτεταμένες αναφορές στο εκπαιδευτικό, εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό και πνευματικό του έργο έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης. 

Στην συνεχεία αναγνώσθηκε το ψήφισμα της αναγορεύσεως και του διδακτορικού διπλώματος και μετά ο Πρύτανης επέδωσε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τα διάσημα, ο δε Κοσμήτορας τη μεμβράνη.

Ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του μετά την αναγόρευσή του αναφέρθηκε στο θέμα της συμβολής του Κλήρου στην ελληνική επανάσταση του 1821. Καυτηρίασε την αδιαφορία για σημαντικές προσωπικότητες του απελευθερωτικού αγώνα αλλά και τον «αναθεωρητισμό που παρατηρείται» - όπως είπε - «από κάποιους κύκλους στην εκφορά της ιστορίας μας, οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την επιτυχία της Επαναστάσεως του 1821 και την κατάκτηση της ελευθερίας από το γένος των Ελλήνων ως αποτέλεσμα της συμβολής των ξένων σε αυτή την υπόθεση».

«Η ουσία είναι ότι αυτή η ελευθερία έχει βγει από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ζήτησε τα ιστορικά γεγονότα να αναλύονται σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής που συνέβησαν και να όχι να ερμηνεύονται στην βάση όσων ισχύουν σήμερα, αιώνες μετά την πραγματοποίησή τους.

«Η Εκκλησία συνιστά στοιχείο της εθνικής ταυτότητος, αλλά αποτελεί και υπερασπιστικό τείχος που αναζωογόνησε την παράδοση και ενίσχυσε το εθνικό όραμα. Η Ελληνική ψυχή και η Εκκλησία ζυμώθηκαν μαζί. Ο ιερός Κλήρος πρωτοστατεί στον αγώνα, η δε Εκκλησία φύλαξε τα γράμματα και τη γλώσσα. Ο ρόλος των ιερών Μονών εξίσου σημαντικός, π.χ. στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου όλοι οι Μοναχοί είναι μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Οι ιερές Μονές είναι προπύργια της Επαναστάσεως, τόποι ανεφοδιασμού και περιθάλψεως. Μορφές του αγώνος ανεδείχθησαν εκκλησιαστικοί άνδραι ως ο Σαλώνων Ησαΐας, ο Ρωγών Ιωσήφ, ο Αθανάσιος Διάκος και άλλοι, ο Βρεσθένης Θεοδώρητος και ο Ταλαντίου και μετέπειτα Αθηνών, ενώ στα θύματα συγκαταλλέγεται και ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε'» σημείωσε ο Μακαριώτατος.

«Εκ των ανωτέρω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι η προσφορά του ιερού Κλήρου είναι ισότιμη και ισοβαρής με αυτής των αγωνιστών, η δε Εκκλησία αποτελεί διαχρονικά τη διακονική κιβωτό του Ελληνισμού», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

Από το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και θα παραμείνει στον Έβρο μέχρι και την Τρίτη 19 Απριλίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του Αρχιεπισκόπου στον Έβρο




Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr