Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

21 Ιανουαρίου, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Στα πλαίσια της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Σαμοθράκης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή δημόσια συζήτηση την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Σαμοθράκης με την συμμετοχή επιστημόνων της ΔΙΑΑΜΑΘ. Παρόντες ήταν ο κος Γιώργος Βογιατζής, η κα Βάσω Λύτρα και η κα Μαρίνα Μαλαμαδάκη.
Απογοητευτική ήταν η παρουσία του κόσμου με τη συμμετοχή μόλις 35 ατόμων.
Θα πρέπει ως τοπική κοινωνία να έχουμε τα σωστά αντανακλαστικά στο σωστό χρόνο, όταν διεξάγεται ένας ανοιχτός δημόσιος διάλογος για θέματα σημαντικά όπως το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ετεροχρονισμένο και εκ των υστέρων ενδιαφέρον και δράση ή αντίδραση, όχι μόνο δε λύνει προβλήματα, αλλά αντίθετα δημιουργεί αδιέξοδα. Θα πρέπει ως τοπική κοινωνία να υπερβούμε νοοτροπίες και παθογένειες που μας ταλαιπώρησαν ως τώρα.
Στην εισαγωγή της παρουσίασης ο Δήμαρχος κος Α.Βίτσας παρουσίασε την παρούσα κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων σημειώνοντας όλα εκείνα τα θέματα που αποτελούν σημαντικά προβλήματα, ή και εμπόδια όπως είναι το υψηλότατο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κομοτηνή, την έλλειψη προσωπικού και την απαγορευτική ως προς την αδειοδότηση χώρων νομοθεσία. Παράλληλα έθεσε προτεραιότητες στην επίτευξη των στόχων που αναφέρονται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων εστιάζοντας ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι μπορεί να είναι φιλόδοξο σχέδιο αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό δε σημαίνει ότι προσδοκούμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί.
Η υλοποίηση του θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας με τα απαραίτητα. Τα πρώτα βήματα είναι οι αδειοδοτήσεις χώρων εγκαταστάσεων υποδομών που σήμερα είναι αδύνατες με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται, ενώ τόνισε την σπουδαιότητας της ενίσχυσης του ποσοστού της ανακύκλωσης. Παράλληλα ενημέρωσε ότι ο Δήμος εργάζεται για την άρση πολλών περιορισμών και προς αυτή την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με την ΔΙΑΑΜΑΘ και του Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς χωρίς προσαρμογή των προϋποθέσεων αυτών στη γεωγραφία του νησιού, οι αδειοδοτήσεις αυτές είναι αδύνατες. Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι είναι μεγάλο το στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή αλλά και την τοπική κοινωνία, η μεθοδική, συνεργατική και επίμονη προσπάθεια. Πρέπει να έχουμε συνέχεια στο νου μας ότι ήδη το κόστος για τους κατοίκους είναι μεγάλο και θα αυξάνεται συνέχεια.
Στη συνέχεια η επιστημονική συνεργάτρια της ΔΙΑΑΜΑΘ κα Β. Λύτρα, παρουσίασε τον βασικό κορμό του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ενώ ο κος Γ. Βογιατζής έκανε μια αναφορά στις επιταγές του νομικού πλαισίου, τον Εθνικό Σχεδιασμό στον οποίο και πρέπει να εντάσσονται τόσο ο Περιφερειακός όσο και ο Τοπικός Σχεδιασμός. Παράλληλα αναφέρθηκε σε νούμερα που αφορούν στον Δήμο Σαμοθράκης τα οποία και αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.
Συγκεκριμένα έκανε μια σαφή αναφορά στην εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται με την αύξηση της ανακύκλωσης καθώς, η διαχείριση του πράσινου κάδου στοιχίζει περί τα 65% περισσότερο από την διαχείριση του μπλε κάδου. Η διαφορά στο κόστος διαχείρισης των δύο κάδων βρίσκεται στο ότι για τον μεν πράσινο κάδο ο Δήμος επιβαρύνεται με κόστος αποκομιδής, μεταφοράς, εναπόθεσης και ταφής (από το 2017). Αντιθέτως για τον μπλε κάδο επιβαρύνεται μόνο με το κόστος αποκομιδής, καθώς η μεταφορά επιδοτείται και δεν υπάρχει κανένα κόστος εναπόθεσης τους στο ΚΔΑΥ Αλεξανδρούπολης.
Το συνολικό ποσό που χρεώνεται ο Δήμος για τη διαχείριση των απορριμμάτων εισπράττεται εξολοκλήρου και δια νόμου μόνο από τα δημοτικά τέλη και ως εκ τούτου βαρύνει μόνο τον δημότη.
Τέλος ο κος Γιώργος Βογιατζής επιβεβαίωσε ότι το νησί είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για να χωροθετηθούν υποδομές (ΧΥΤΥ, Πράσινα Σημεία κ.α.) αλλά εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του, για αλλαγή πλεύσης από κυβερνητικής πλευράς σε μια πιο προσαρμοσμένη στη γεωγραφία κάθε τόπου προσέγγιση στο θέμα. Στόχος του εθνικού σχεδίου ωστόσο είναι η αυτοδιαχείριση δηλαδή να απαλειφθούν σταδιακά οι μεταφορές απορριμμάτων και η όλη διαχείριση να γίνεται τοπικά.
Δήμος Σαμοθράκης

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr