Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

24 Αυγούστου, 2015

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΑΦΝΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ


Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

ΠΡΟΣ :
1.     ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
2.     ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
3.     ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1.     Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης
2.     Πυροσβεστική Υπηρεσία Σαμοθράκης
3.     Λοιπές Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες
4.     Οικολογική Εταιρεία Έβρου
5.     ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ - Μ.Μ.Ε.

Κύριοι
Εμείς οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής του οικισμού των ¨ΔΑΦΝΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ¨, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 17/8/2015 σε ανοιχτή  συνέλευση, αφού συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα της ανάγκης της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του «Χώρου Αναψυχής των Δαφνών» που κρίνουμε ότι τελευταία επιχειρείται να αμφισβητηθεί, μετά από διεξοδική συζήτηση καταλήξαμε ομόφωνα και σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:
-         Ο Χώρος  Αναψυχής Αναψυχής των Δαφνών ανέκαθεν ήταν δημόσιος και κοινόχρηστος.
-         Σ’ αυτόν θυμόμαστε εμείς αλλά και οι παππούδες μας και οι γονείς μας να γίνονται γλέντια, συναθροίσεις και άλλες εκδηλώσεις αξιομνημόνευτες.
-         Εδώ έπαιξαν παιδιά οι παππούδες μας, οι γονείς μας και παίξαμε και εμείς, ξέγνοιαστα με χαρά και με ασφάλεια.
-         Εδώ ο Δήμαρχος Χανός Μιχ. (1951-1954), κατασκεύασε βρύση,  δεξαμενή και στέρνα για δημόσια χρήση.
-         Μέσα από αυτόν διέρχoνται το δημοτικό δίκτυο της ύδρευσης και άρδευσης των Δαφνών και της ευρύτερης περιοχής.
-         Επίσης, από αυτόν τον χώρο διασφαλίζονταν και σε σημαντικό βαθμό μπορεί να διασφαλιστεί και σήμερα η πυρασφάλεια του οικισμού.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, με πρωτοβουλία και με έξοδα κατοίκων της περιοχής και με την έμπρακτη συνδρομή του Δήμου μας, εγκαταστάθηκε στον χώρο αυτό, μεγάλο ξύλινο τραπέζι και ξύλινοι πάγκοι σταθερής εγκατάστασης, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Επίσης τοποθετήθηκε πινακίδα που να γνωστοποιεί στον κάθε διερχόμενο - από και προς την παραλία της Παχιάς Άμμου - την  ύπαρξη του χώρου, (η πινακίδα αυτή καταστράφηκε).

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα ο νέος ιδιοκτήτης της παρακείμενης κατοι-κίας στον χώρο αναψυχής, έχει δημιουργήσει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία του με την τοποθέτηση περιφράξεων, πινακίδων, καμερών παρακολούθησης, προβολέα κ.ά., που ενοχλούν τους επισκέπτες, καθώς και άλλες παρεμβάσεις πιθανόν πολεοδομικά παράνομες, που απαξιώνουν τον χώρο και που κάνουν προβληματική την χρήση του. Επίσης πρόσφατα,  έχουν φυτευτεί ελιές κάτω από τα πλατάνια και τα άλλα δέντρα, προφανώς για να  δημιουργηθούν τετελεσμένα και αμφισβητήσεις.
Σας επισημαίνουμε τέλος, ότι ο χώρος αυτός βρίσκεται δίπλα σε ρέμα και μέσα σε δασική έκταση (σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων), γεγονός που τον καθιστά πέραν της μέχρις σήμερα χρήσης του, ιδιοκτησία του Δημοσίου.

Κύριοι αρμόδιοι
Αφού λάβαμε υπόψη μας στην σημερινή μας συνέλευση τα παραπάνω, καθώς επίσης και άλλες πτυχές του προβλήματος, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σας προκειμένου να σας κάνουμε γνώστες και κοινωνούς της υφιστάμενης κατάστασης, ευελπιστώντας ότι η ευαισθησία σας και η ευσυνειδησία σας θα σας υπαγορεύσουν να ενεργήσετε άμεσαπροκειμένου να αποκατασταθούν και να κατοχυρωθούν στο μέλλον :
-         Το αδιαμφισβήτητο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου αναψυχής,
-         Η αδιάβλητη και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του,
Η αφαίρεση όλων των παράνομων πρόσθετων και αισθητικά ενοχλητικών και ανάρμοστων παρεμβάσεων (αλυσίδες, περιφράξεις, προβολείς κ.ά), καθώς επίσης και η εκρίζωση των πρόσφατα φυτεμένων δενδρυλλίων.

Ειδικότερα από εσάς κ. Δήμαρχε της Σαμοθράκης ζητάμε:
-         Nα τοποθετήσετε νέες πινακίδες του Δήμου στον δρόμο προς και από την Παχιά Άμμο που να γνωστοποιούν στους διερχόμενους την ύπαρξη του χώρου αναψυχής και να επιληφθείτε επίσης για την ομαλοποίηση του μονοπατιού που οδηγεί στον χώρο ώστε να διευκολυνθεί με ασφάλεια η πρόσβαση.
-         Να φέρετε λόγω της σπουδαιότητάς του το θέμα αυτό που αφορά  και ολόκληρο το νησί, στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και αποφάσεις.

Τέλος σας γνωρίζουμε Δήμαρχε, ότι πρέπει να θεωρείτε την συμβολή μας σε κάθε θετική σας ενέργεια δεδομένη και ότι είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε σε ότι μας υποδείξετε και μας ζητήσετε σχετικά.

Δάφνες Σαμοθράκης 17 Αυγούστου 2015

Συνημμένα:
1.      Υπογραφές των Δημοτών και των κατοίκων του Οικισμού
2.      Σχετικές φωτογραφίες


***** ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ *****


Στην επάνω φωτο φαίνονται τα δενδρίλια από μικρές ελιές που φυτεύτηκαν σκόπιμα - παράνομα!





.......................................................................................................................

Δημοσίευση στο samotrakisnea2.blogspot.com thn 28/7/2014

Ο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ




Μια άποψη του Οικισμού Δάφνες


(Ο Πρόεδρος Μιχ.Χανός που αναγράφεται στην πλάκα, είναι ο πατέρας του σημερινού Δημάρχου Γ. Χανού)

Με την πρωτοβουλία του κ. Παρσέλια Κώστα, των δημοτών και των κατοίκων του οικισμού Δάφνες και την έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή του Δήμου, ένας από τους παλαιότερους χώρους αναψυχής του νησιού μας ξαναπήρε ζωή.                                                

Η Σαμοθράκη είναι ένα ξεχωριστό και πανέμορφο νησί. Όμως, τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή των κατοίκων του οικισμού που αναδεικνύουν τις κρυμμένες της ομορφιές την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.


Η χλωρίδα και η πανίδα της Σαμοθράκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και η μοναδική της βιόσφαιρα χρίζει προστασίας. Εδώ το θρόισμα των δέντρων και τα τραγούδια των πουλιών και των ζουζουνιών ιδίως τώρα το καλοκαίρι, δημιουργούν στον ξένο επισκέπτη πρωτόγνωρα συναισθήματα. Τον ταξιδεύουν αλλού και τον πάνε κυριολεκτικά γενιές πριν, τότε που ο άνθρωπος ήταν ένα με την φύση!


Τα τεράστια πλατάνια συντροφιά με τις βελανιδιές, δημιουργούν έναν σπάνιο συνδυασμό!
Δροσιά, παγωμένο νερό, ανάπαυση, ηρεμία και μουσική της φύσης!
Τι καλύτερο αλήθεια θα μπορούσε να περιμένει ο "διαβάτης" που θέλει να ξαποστάσει;


Η νέα πινακίδα, γνωστοποιεί στους διερχόμενους του δρόμου για την "Παχιά Άμμο", την ύπαρξη αυτού του μικρού παραδείσου. Ήδη από την πρώτη κιόλας ημέρα οι επισκέπτες είναι αρκετοί.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr