Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

14 Αυγούστου, 2015

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη - Σχόλιο

Αυξητικές τάσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε μια δύσκολη καμπή για την ελληνική οικονομία, παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη.

“Από τα στοιχεία που έχουμε φαινόταν ότι ήδη από το πρώτο πεντάμηνο του 2015 ότι θα είχαμε μια ανοδική τάση στην είσοδο των αλλοδαπών επισκεπτών και μπορούμε να πούμε ότι οι αφίξεις του Ιουλίου στα δύο αεροδρόμια της ΑΜ-Θ, Χρυσούπολης και Αλεξανδρούπολης, σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες κατά 15,44%", σημειώνει ο κ. Αμοιρίδης. 

Γερμανοί, Άγγλοι, Πολωνοί, Τσέχοι και Αυστριακοί, κατά κύριο λόγο, είναι οι τουρίστες που επέλεξαν να επισκεφθούν περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ οι κατά 20%,σε σχέση με το 2014, παραμένουν οι αφίξεις Ρουμάνων, Τούρκων,Βούλγαρων και Σέρβων. 

"Η εικόνα αυτή μας δίνει κουράγιο και δύναμη να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε αυτά τα νούμερα να τα σταθεροποιήσουμε και αν γίνεται να τα αυξήσουμε και για του χρόνου", αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία από τον χώρο των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης ο Ιούλιος κυμάνθηκε, όσον αφορά τις πληρότητες των ξενοδοχείων, σε επίπεδα της τάξης του 80%, κατά μέσον όρο, ενώ για τον Αύγουστο, από το Οφρύνιο της Καβάλας μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και στα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης, οι πληρότητες των ξενοδοχείων αγγίζουν ακόμα και το 100%. 

Υπάρχει η εκτίμηση σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όσο και στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων, ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον τουρισμό. 

Εκεί που υπήρξε υστέρηση τον Ιούλιο και κάποια ανησυχία ήταν η πτώση της επισκεψιμότητας Ελλήνων τουριστών που έφθασε μέχρι και το 80%, όμως ο Αύγουστος φαίνεται να αντιστρέφει αυτή την εικόνα σε μεγάλο βαθμό.

Ειδικότερα, η Θάσος παρουσιάζει επίπεδο πληρότητας 100%, με τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών να είναι αυξημένες φέτος κατά 10%. 

Η Σαμοθράκη ανεβαίνει σταδιακά μετά την κάμψη που παρουσίασε τον Ιούλιο, εξαιτίας απουσίας πολλών παραδοσιακών Ελλήνων επισκεπτών της. 

Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, που είχε εξελιχθεί σε βραχνά τα προηγούμενα χρόνια, έχει λυθεί φέτος με δύο πλοία ημερησίως.

Για την Κομοτηνή, υπάρχει η αίσθηση ότι το φετινό ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας με πάρα πολλούς βαλκάνιους επισκέπτες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, που εκμεταλλεύθηκαν τον κάθετο άξονα Νυμφαίας - Μακάζα, η διάνοιξη του οποίου έχει μικρύνει θεματικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις των παραλιών της Ροδόπης από τα γειτονικά αστικά κέντρα των δύο χωρών.

Μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες των παραλιών της Ροδόπης, σε Φανάρι, Μαρώνεια και Αρωγή, που δουλεύουν όχι μόνο με Βαλκάνιους επισκέπτες, αλλά και με Γερμανούς, Άγγλους και Αυστριακούς.

"Είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε να το επεκτείνουμε και θεωρούμε ότι στις παραλίες της Ροδόπης υπάρχουν τα περιθώρια να αυξήσουμε τον τουρισμό και με άλλους Ευρωπαίους", υποστηρίζει ο κ. Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι οι παραλίες της Ξάνθης και της Ροδόπης στην μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν πολύ καλή πρόσβαση και καλές υποδομές. 

Την ίδια στιγμή στην Ξάνθη κινήθηκαν τα ξενοδοχεία της πόλης σε αρκετά καλούς ρυθμούς, αλλά και τα Στενά του Νέστου, που είχαν μια τεράστια επισκεψιμότητα από αλλοδαπούς τουρίστες (Σουηδοί, Αυστριακοί, Αμερικάνοι), που έχουν κάνει σημείο αναφοράς τους την επίσκεψη στην συγκεκριμένη περιοχή.
 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι φέτος λειτούργησε, ύστερα από αρκετό καιρό, μία ράμπα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στην παραλία του Μυρωδάτου, του δήμου Αβδήρων Ξάνθης.

Και η Δράμα, σύμφωνα με τον ίδιο, κινείται αυτή την εποχή κυρίως με τα ξενοδοχεία του Βόλακα για προετοιμασία αθλητικών ομάδων, ένας τομέας εναλλακτικού τουρισμού που η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχει βάλει ως στόχο την επεκτείνει σε επαγγελματική βάση.

Εστιάζοντας στο κομμάτι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο κ. Αμοιρίδης εκφράζει την άποψη ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός επαγγελματιών που να μπορεί να το υλοποιήσει. 

"Προσπαθούμε σε συνεργασία με τους υπάρχοντες επαγγελματίες να το αναπτύξουμε έτσι ώστε να καταστούμε ένας τουριστικός προορισμός με βάση το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την γαστρονομία μας", σημειώνει με έμφαση.
 
"Είναι κάτι στο οποίο η δική μας περιφέρεια έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα και πολύ μεγάλες προοπτικές. Κύριο μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε με ανθρώπους που κάνουν αυτή την δουλειά για να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα τέτοιο επαγγελματικό υπόβαθρο ώστε η προβολή, οι ενέργειες διαφήμισης, οι ενέργειες συνεργασίας με ανθρώπους του εξωτερικού να μπορέσουν να έχουν πρακτικό και ουσιαστικό αντίκρισμα για την περιφέρειά μας", καταλήγει.

Η περιφέρεια ΑΜ-Θ δήλωσε συμμετοχή, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση του Ντύσελντορφ της Γερμανίας τη μεγαλύτερη έκθεση κοινού για τις εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού (πεζοπορία,ορειβασία, ποδηλασία,κ.α.).

Ακολουθεί η έκθεση Philoxenia και στο ενδιάμεσο η επετειακή 80η έκθεση Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου η περιφέρεια ΑΜ-Θ θα παρουσιαστεί με τέσσερις "άξονες", τον αγρο-διατροφικό τομέα, την μεταποίηση, τον τουρισμό αλλά και την σύγχρονη εξειδίκευση στην οποία είναι πιλοτική περιφέρεια για όλη την Ευρώπη.

real.gr




Αυτά που γράφονται στο άρθρο είναι γεγονός. Φέτος, ώ του θαύματος, μετά από 2-3 δύσκολα τουριστικά χρόνια, φάνηκε από τον Ιούνιο, ότι θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα. Μόλις ο Mr Alexis προκήρυξε την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κι ακολούθησαν τα capital controls, άρχισε η μεγάλη κάμψη του τουρισμού στην Σαμοθράκη, όπως σε όλη την Ελλάδα, η μια ακύρωση ακολουθούσε την άλλη στα ξενοδοχεία και στα εν. δωμάτια. Οι ακυρώσεις συνεχίστηκαν ακόμη και μετά την συμφωνία της 12ης Ιουλίου.
Ήρθε όμως ο Αύγουστος και ευτυχώς τα πράγματα φάνηκαν να αλλάζουν, να καλυτερεύουν και η κίνηση όλο και να αυξάνεται. Σε σημείο που ούτε πέρσι αλλά πιθανώς ούτε πρόπερσι να ήταν τόσο αυξημένη. Μακάρι αυτό να τραβήξει όσο γίνεται περισότερο.
Υπάρχουν όμως δύο θετικά ακόμη:
Πρώτον βλέπω στους επισκέπτες του νησιού αρκετούς Έλληνες, οι οποίοι όσο δύσκολα κι αν τα βγάζουν πέρα, άρχισαν δειλά δειλά να ξαναεπισκέπτονται το όμορφο νησί μας.
Δεύτερον, παρότι δεν έγινε κάτι για την βελτίωση της τουριστικης εικόνας της Καμαριώτισσας, καταφέρνει φέτος να κρατάει πολύ περισότερο κόσμο σε σχέση με τα τλευταία αρκετά χρόνια. Με χαροποιεί όταν βλέπω τα μαγαζιά να έχουν κίνηση. Μακάρι...
Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος που το άρθρο αναφέρεται στην Σαμοθράκη, ουδέποτε καλοκαίρι η Σαμοθράκη είχε πρόβλημα στην σύνδεση της με την Αλεξανδρούπολη, κάποια πράγματα πρέπει να αναγνωρίζονται. Εάν ο συντάκτης ήθελε να αναδείξει προβλήματα συγκοινωνίας μπορούσε να βρει πολλά άλλα...... Τιμές εισιτηρίων, έλλειψη σύνδεσης με άλλα λιμάνια (έγιναν προσπάθειες την άνοιξη, αλλά δεν καρποφόρησαν) κλπ.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr